9 Mart 2014 Pazar

Şirin mi şirin bir çatı katı dekorasyonu (ev turu)

Tekrardan merhabalar. Dekorasyonunu ve tarzını çok beğendiğim bu evi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu ev şirin bir dubleks çatı katı. İki oda ve amerikan mutfaklı bir salondan oluşuyor. Üst katta amerikan mutfaklı salon alt katta ise iki oda ve banyosu var. 
Amerikan mutfaklı salondan başlayalım gezmeye. Ev sahibemiz Semra Hanımın evin her köşesinde zevkli dokunuşlarını ve DIY (kendin yap) projelerini görmek mümkün. Organize ve düzenli mutfak, küçük olmasına rağmen çok fonksiyonel kullanılmış. 

Salon-yemek odası olarak kullanılan alana gelince burada da insanın içini ısıtan renkler ve detaylar dikkati çekiyor. Raf düzenleri ve renkli baharatlıklar dikkatimi çekti bu bölümde herşey yerli yerinde.
Semra hanım emekli öğretmen, emekli olduktan sonra bir ara resim sanatı ile de meşgul olmuş, evin her köşesinde kendi yaptığı yağlı boya tabloları görmek mümkün.

Üç renkten oluşan zigonların boyası ev sahibimizin kendi emeği, spray boya ile yepyeni bir görünüm kazandırılmış. Koltukların tasarımı yine ona ait, eski koltuklarını kaplatmış ve çok başarılı bir çalışma olmuş bence. 
Gazetelik : English Home, masa lambası : ikea)



Masa ve konsolun eski hali kiraz rengiymiş beyaz kağıtla kaplanarak oda daha aydınlık ve ferah bir görünüm kazanmış. Semra Hanım, yemek masasının bulunduğu kısımdaki duvara şu ara çok popüler bir dekorasyon trendini uygulayarak duvar kağıdı ile taş duvar havası oluşturmuş.


Çatı katının en güzel yanı tabi ki terası olmasıdır; Semra hanımın çiçekler ile de arası çok iyi, fotoğrafları Şubat ayında ve kapalı bir havada çektiğim için terasın en güzel halini yansıtamıyorum sizlere maalesef.



Şimdi alt kattayız. Bu oda oturma odası olarak kullanılıyor, duvardaki yağlı boya tablo Semra hanımın çalışması. Bu fotoğrafa her baktığımda uzanma koltuğuna  uzanıp kitap okumak geliyor içimden..
(Halı: Tuğra halı, köşe takımı: Bellona, fiskos örtüsü : English Home, yağlı boya tablo : Semra hanım, gümüşlük : Bellona (eski model).



Yatak odasındayız, oda küçük olmasına rağmen çok ferah. Dolapların eski hali koyu ceviz renkliyken, kağıt kaplanarak ekonomik bir şekilde revize edilmiş.
Açık renk kullanımı güzel bir seçim olmuş, odayı olduğundan geniş göstermiş. Çiçekler de bu huzurlu havayı desteklemiş.
(yatak örtüsü : English Home, komodin : ikea-Hemnes, lad'li gece lambası : ikea, yağlı boya tablo: Semra Hanım)

Son olarak çekmece düzenlerini çok beğendiğim için fular ve eşarp çekmecesini de sizlerle paylaşmak istedim. (Çekmece düzenleyici : ikea)
Semra hanıma  Evimizden Küçük Güzel Şeyler'e renk kattığı için çok teşekkür ederim.

Umarım sizler de bu ev turunu beğenmişsinizdir. Özellikle küçük dairelerin dekorasyonu için ilham verebileceğini düşünüyorum.  Bu ev turu ile ilgili yorumlarınızı beklerim.

Yeniden görüşmek üzere...Hoşçakalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder