11 Mart 2014 Salı

Horhor Antikacılar Çarşısı


Şubat ayının son haftası ailece İstanbul'daydık.Yüksek lisans ve iş koşturmacasında o kadar yorulmuşum ki, izin kullanmak için güneşli havaları bekleyemedim. Eskiden İstanbul'da yaşadığım için çok özlüyorum onu,ama İstanbul'u uzaktan sevmek en güzeli, tekrar o yoğunluğun, trafiğin içerisinde yaşamak istemem doğrusu, böyle arada görüşmek güzel oluyor kendisiyle. Bu İstanbul gezimizde de yine bir çok yeri gezdik ve bolca alışveriş yaptık. İstanbul'daki yakınlarımla hasret giderdik. Uğrak yerlerimizden biri de antika tutkunlarının mekanı, Horhor Antikacılar Çarşısı'ydı.

Sekiz katlı Horhor Antikacılar Çarşısı içindeki eşyaların bir benzerini başka bir yerde bulmak imkansız. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor. İstanbul’un en eski semtlerinden Fatih’te yer alan çarşı, aynı zamanda Balkanların ve Avrupa’nın da en büyük antikacılar çarşısı olma özelliğine sahip.
Sekiz katlı Horhor Antikacılar Çarşısı’nda 200 dükkan yer alıyor. Çarşıda kısaca sanat, ustalık, özen ve buram buram tarih var. Fiyatlar çok yüksek tahmin edebileceğiniz gibi, dolar üzerinden satış yapıyorlar. En düşük fiyatlar 250-300 dolardan başlıyor.
    Fotoğraftaki oyuncak ev, seramikten yemek odası takımı; tabloları ve dokuma halısı ile muhteşem. Şimdi plastikler bu kadar hayatımıza girmişken...Şimdi herşey basmakalıp olmuş insan baktıkça imreniyor o dönemlere.

     Balık yemekleri için özel bu takımda çok hoşuma gitmişti.


      ve çarşıdan başka güzel kareler...




Yeniden görüşmek üzere hoşçakalın. İyi haftalar...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder