19 Ekim 2014 Pazar

Tiramisu Tarifi



Havanın soğuk olduğu bu  pazar günü güzel vakit geçirmek ve kızımı da sevindirmek için işe koyuldum. Evde nefis bir pastanız ve sıcak bir çayınız varsa mutluluk için başka birşeye gerek olmuyor. Bir dilim pastanızı ve bir fincan çayınızı alın ve evin en sevdiğiniz köşesine kurulun. Çok nefis ve çok pratik tiramisu tarifi aşağıda, kolay gelsin ve afiyet olsun.

Malzemelerimiz : 

1 adet kakaolu hazır kek tabanı,
1 adet yumurta,
3 çorba kaşığı un(tepeleme),
3 çorba kaşığı toz şeker,
2,5 su bardağı süt, 
1 kutu labne peyniri (200 gr), 
2 çorba kaşığı kakao, 
1 bardak şekerli nescafe (ben nescafe gold kullandım)

Yapılışına gelince;

Yumurta, un ve şekeri karıştırıyoruz, sütü azar azar bu karışıma ilave ediyoruz. Mikserle çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz. 

Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave ediyoruz. Mikserle 10 dk çırpıp iyice karışmasını sağlıyoruz.

Bir bardak sıcak su ile şekerli bir nescafe hazırlayıp nescafe biraz ılındıktan sonra pastatabanımızın alt katını nescafenin yarısı ile ıslatıp üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüyoruz. 

Üzerine pasta tabanının üst katını kapatıp nescafe ile ıslatıyoruz ve kalan kremayı kekin üzerine sürdükten sonra kakaoyu pastanın tamamını kaplayacak biçimde çay süzgeci kullanarak eleyerek serpiyoruz.

Tiramisunuzu buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet bal şeker olsun çok beğeneceğinizden eminim.


2 yorum:

  1. Cok guzel gozukuyor :) Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, denedikten sonra daha çok hoşunuza gideceğinden eminim.

      Sil